TERAPEUTISKA KINESIOTAPE KURSER

Vi har arbetat för flera andra fabrikat när vi hållit kurser i  terapeutisk kinesiotape sedan 2008.

Men då valet ofta kom till vilken produkt du använde mer än kurs innehållet så valde vi oss att köra kurser under vår egen regi.

Kinesiotape är inte en produkt utan ett terapeutiskt verktyg. Det är inte produkten som skapar mirakel utan du som använder den som gör det. DR Kenzo har en vision. Det är att behandla flera så giftfritt som möjligt utan kemiska biverkningar. Sedan 70-talet har tekniken gått från att varit en idrotts produkt till att nu mera finnas inom traditionell sjukvård samt specialist sjukvård världen över. Våra kurser bygger på Dr Kenzo´s grund vision. Det är inte hur du tejpar det är hur du tänker som ger resultat.

Vår Kinesiotape kurs lär dig att arbeta med tejpen ur ett terapeutiskt syn sätt.

Genom att vi anser att kinesiotape har en neurosensorisk effekt på kroppens vävnader så skapar vi långvarig effekt och långvariga resultat.

Vi arrangerar grundkurser, fortsättnings kurser och workshops i terapeutisk kinesiotape.

Redan tidigt 2010 skapade vi den första grundkursen för medicinska fotvårdare tillsammans med lärare på en fotvårdsskola i Stockholm. Denna kurs anordnas på efterfrågan runt om kring i Sverige

Kurserna är förlagda till en hel dags kurs per nivå. Under dagen blandas teori och praktik så att när man går hem kan sätta i gång och praktisera det man lärt sig.

Grupperna är små för att ge till för reflektion och dialog.

Vi har själva testat över 100 tals fabrikat och vi gjorde en hållfast hets studie på ett 40-tal fabrikat. Vi går igenom skillnader mellan olika fabrikat. Vi lär ut praktiska tips utifrån vår egen verksamhet på våra kliniker.

Så oavsett du vill behandla, hälsporre, plantarfaschiit, ryggskott, nackspärr, muskelbristningar, halux valgus, lymfsystemet, sårläkning etc. Så är detta ett verktyg för dig.

Allt kursmaterial får man med sig hem i form av ett USB-minne. När vi har workshops så har vi inget kompendium. För varje workshop utgår ifrån deltagarnas frågor och önskemål så varje workshop är unik med ändå lika. Detta gör vi i strävan i vårt miljöarbete att använda och återvinna så mycket som möjligt och inte slösa.

Intyg delas ut i slutet av dagen.

Kursen kostar 2300 kr + moms

Anmälnings avgift 500kr+ moms

Anmäl dig till den här kursen här

Kursen vänder sig endast till dig som har anatomiskt kunskap